Перейти к содержимому

-----

Событие: ИВАН ДОРН в рамках тура RANDORN в клубе FACTORY 28

в Мероприятия
Добавил: ReFeri, 14 мая 2015


Дата: 28 мая 2015 (Однодневное событие)

Просмотр Темы Обсуждения ReFeri


Размещенное изображение

ИВАН ДОРН в рамках тура RANDORN в клубе FACTORY 28 мая 2015 года

28 мая 2015 года в Таллин возвращается гроза танцполов и герой нашего времени – украинский гуру поп-музыки Иван Дорн!
Иван Дорн представит свой новый долгожданный альбом Randorn на сцене клуба Factory в полностью живом сопровождении!

Стилистический подход нового альбома авторы позаимствовали у первого альбома и сделали его ещё разноплановей предыдущего: трип-хоп, фанк, гараж, рэп, диско-опера, синти-рок, нью-диско, соулфул хаус и так до бесконечности можно искать стилистическое определение для нового альбома.

Он получил название Randorn (от слова «random» в переводе с англ. - произвольный, случайный...). Слово «случайный» - ключевое во всем, что касается альбома: от знакомства коллектива до слов песен...
Кстати, о песнях... Любимый трэк Дорна - «Спортивная», Бестселлеру больше нравится «Гребля», Лимонадному - «Мишка виновен», Пахе - Случайная... А какая песня станет твоей любимой? Ваня исполнит эти и другие композиции с альбома, а также, супер хиты и в этот раз - в полноценном живом исполнении!

28 мая – клуб Factory – ИВАН ДОРН Live в рамках RANDORN TOUR

Doors open: 19:30. Начало концерта 21:00

----------------------------------------------------------------------------

Dorn & Co. teine album ei lasknud end väga kaua oodata: esimesest klahvivajutusest uue albumi heaks kuni esimese õnnepisarani selle valmimisel oli 963 360 minutit ehk 16 056 tundi ehk 669 päeva ehk „mitte just kaua“...

On arusaadav, et üle poole sellest ajast kulus loomulikele vajadustele, „revolutsioonile“, halbadele harjumustele ja kontsertidele lihastoonuse heaks... Kuid fakt jääb faktiks – albumi loomiseks kulus peaaegu kaks aastat!

„Me alustasime sellega minu vanematekodus, saates täieõiguslikud omanikud kuuks ajaks Dominikaani vabariiki!“ räägib Ivan. „Alguses oli meid neli: Limonaad, Roma Bestseller, Pahatam ja mina. Tegime maja keldri käepäraste vahendite ja antiikse müraisolatsiooniga stuudioks ümber. Tõime sinna kogu oma muusikavarustuse ja asusime uut albumit tegema. Me ei kirjutanud hitte ega püüdnud saada inspiratsiooni populaarsetest vooludest. Formaatidest ei saa juttugi olla! Me tegime seda, mida ise tahtsime, ja tegime seda esmajoones enda jaoks...“ meenutab Dorn (pisarsilmil :))))... )

„Tõenäoliselt oli kõrvalt väga huvitav jälgida, kuidas hulk üksteisest stiili poolest absoluutselt isesuguseid demosid (umbes kolmkümmend) hakkas muutuma albumiks ja looma õhkkonda,“ räägib Roman (muusik ja Dornabanda arranžeerija). „See protsess oli võrdlemisi pikk ja väga keeruline – mõnedest lauludest loobusime m juba siis, kui need olid juba playlist’is, kuid ei suutnud endale seal õiget kohta leida.“

Lõpuks jõudis Dornabanda teise albumisse 16 lugu. Üks neist kõlab koostöös postsovjetliku ruumi musikaalse geeniuse Pianoboyga. Kolm ja pool laulu on juba tuntud: „Kasvatamatu“, „Pingviini tants“, „Sportlik“ ja laulu „Suudelda teist“ tekst (albumi salvestamise ajal hakati viimast nägema teises muusikalises „voolusängis“).

„Töö teise albumiga meenutas mulle kalastamise sarnast emotsioonide püüdmist. Esimese ja pärast veel üheksa kuu jooksul püüdsime emotsioone ja valmistasime neist muusikat. Nagu head kalastajad kunagi, toitsime kõigepealt kuu aega kalu (sulgusime majja ja tegime visandeid), seejärel aga kalastasime üheksa kuud ennastunustavalt. Kui kellelgi midagi näkkas, kargasid kõik püsti ja aitasid välja tirida, kuni oli käes hea demo (ega asjata toorest laulu mõnel pool kalaks nimetata). Tuli ka ette, et kõigil näkkas korraga, siis vedasime niisuguse vaalapoja kaldale, et olime pärast ise šokis.“ – Limonaadi Joe (Dornabanda muusik ja DJ)

Stiili kontseptsiooni võtsid autorid üle esimeselt albumilt, muutes selle eelmisest veel mitmekülgsemaks: trip-hop, funk, garage, räpp, disco-opera, synth rock, nu-disco, soulful house ja nii võib uue albumi stiilimääratlust lõpmatuseni otsida.
Album sai nimeks Randorn (sõnast „random“, inglise keeles meelevaldne, juhuslik...). Sõna „juhuslik“ on võtmetähendusega kõiges, mis albumit puudutab: kollektiivi tutvumisest kuni laulusõnadeni...

Muide, lauludest... Dorni lemmiklugu on „Sportlik“, Bestsellerile meeldib kõige rohkem „Sõudmine“, Limonaadile – „Miška on süüdi“, Pah'ile – „Juhuslik“... Milline laul saab sinu lemmikuks?
  • 0



0 Комментарии